Trump tekent noodwet om shutdown te voorkomen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag een noodwet ondertekend om te voorkomen dat de Amerikaanse overheid op slot gaat. De noodwet geeft het Amerikaanse Congres twee dagen extra om een akkoord te bereiken over een nieuw coronasteunpakket ter waarde van $900 mrd.

Enkele uren voor middernacht, wanneer de shutdown zou ingaan als er geen akkoord zou zijn over het verhogen van de overheidsuitgaven, stemden het Huis van Afgevaardigden en de Senaat voor de noodwet. Het steunpakket wordt meegenomen in de onderhandelingen over de federale uitgaven.

Door de noodwet hebben de onderhandelaars tot zondag middagnacht om een akkoord te bereiken. Hoewel de partijen dichter bij elkaar lijken te komen, zijn er nog de nodige meningsverschillen over de te nemen maatregelen. De druk op de onderhandelingen is echter groot, omdat een shutdown duizenden extra banen zou kosten en overheidsdiensten zou verstoren, net nu het land de distributie van coronavaccins opvoert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: