Hoe denkt de burger over invoering solidariteitsheffing en BTW?

Dagblad Suriname plaatst met regelmaat polls op haar website met heldere vragen over actuele issues, waar vooral de gewone burger direct of indirect mee geconfronteerd kan gaan worden of al mee geconfronteerd is/wordt. De krant wil op deze wijze inzicht krijgen in wat er zoal leeft onder de burgers in de samenleving, maar ook wat er speelt aan actuele issues en hoe daarop wordt gereageerd.

Zo zijn er de issues rond de invoering van een solidariteitsheffing van 10 procent voor mensen met een inkomen van meer dan SRD 150.000 op jaarbasis en van de invoering van BTW (Bruto Toegevoegde Waarde) in 2022. Uit de polls blijkt dat 77 procent van het aantal uitgebrachte stemmen de solidariteitsheffing gerechtvaardigd vindt, dat is gelijk aan 1.475 stemmen. Slechts 23 procent ziet zo’n heffing niet zitten (cijfers van woensdagochtend 16 december, 11.15 uur). Voor wat betreft de invoering van BTW in 2022, wordt uit de poll duidelijk dat de percentages voor- en tegenstanders dicht bij elkaar liggen. 52 Procent kan zich wel vinden in het invoeren van BTW (894 stemmen), terwijl 48 procent geen voorstander is van BTW.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: