Avondklok en traditie reuze kerstboom gaan niet samen

Voor menigeen is het heel teleurstellend dat de avondklok in het weekend om 19:00 uur aanvangt. De traditionele reuze kerstboom staat ondanks alle toestanden op het Onafhankelijkheidsplein en daarvan willen burgers ook gebruikmaken. Echter, de avondklok en het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen gooien wel enorm veel roet in het eten. “Ik snap dat het aantal Covid-besmettingen weer toeneemt, maar ik snap niet waarom we geen wandeling op het plein kunnen maken in de avonduren in het weekend. Dit is gewoon gek”, luidt de mening van een jonge Surinamer. Het is een feestmaand en ‘chillen’ hoort er gewoon bij met inachtneming van de gebruikelijke covid-regels, vinden jongeren. Ook de geestelijke leiders van een aantal christelijke kerken hebben hun misnoegen in een petitie vervat en overhandigd aan het parlement. Op de regering wordt er een beroep gedaan om de vervroegde avondklok en het samenscholingsverbod van meer dan 10 personen te heroverwegen. De jongeren hebben het liefst dat de avondklok tenminste 22:00 uur ingaat in het weekend in plaats van 19:00 uur.

error: Kopiëren mag niet!