Prison Fellowship Suriname stimuleert gezinsverzoening en herstel

Prison Fellowship Suriname reikt basislevensmiddelenpakketten uit aan noodlijdende gezinnen van gedetineerden, als verzoeningsmiddel om uiteindelijk te komen tot gezinsherstel tussen de ingeslotene en hun gezin. Hiermee wordt de aanzet gedaan tot het herstelproces, dat een impact kan hebben bij de re-integratie na de detentieperiode. 

Angel Tree is een programma van Prison Fellowship International en wordt sinds 2010 in Suriname uitgevoerd door Prison Fellowship Suriname (PFS) door aan de gezinnen van de gevangenen een basispakket levensmiddelen te verstrekken. In dit project wordt beoogd het gezin of de familie te bereiken van de gedetineerden, die geen bezoek ontvangen. Ook de meest noodlijdende gezinnen kunnen worden meegenomen. 

Met medewerking van de inrichtingsdirectie wordt PFS voorzien van een lijst met de namen van deze gezinnen, die op een afgesproken datum worden uitgenodigd om hun pakketten in de gevangenis in ontvangst te nemen. Het Angel Tree Programma wil een aanzet geven tot een verzoeningsproces tussen de gevangenen en hun familie om uiteindelijk te komen tot herstel. “Is dit pakket echt voor ons?”, zucht een zeer emotionele maar heel blije moeder.

De gezinnen en families worden niet meer uitgenodigd om naar de gevangenis te komen. PFS maakt de distributieteams klaar om de pakketten tot aan huis te brengen. Op deze manier kan er iets meer tijd gegeven worden aan het gezin of familie om een luisterend oor te bieden. De PFS-secretaris, Saskia Dopo, benadrukt dat de gezinnen van de gedetineerden bereikt worden, niet alleen in het Angel Tree programma rond de decemberperiode, maar meer nog in de periode daarna.  

Prison Fellowship vrijwilligers trekken als ‘angels’ het hele land door om deze levensmiddelen te verdelen. Dit jaar worden er 350 pakketten rondgebracht. “Dit project geeft een voldaan gevoel”, laat Lilian Wiebers weten, een van de vrijwilligers, die ondersteuning biedt als lid van de organisatie van vrouwelijke leiders, ALL Chapter Suriname. Voor Prison Fellowship Suriname is het ‘Samen erdoorheen, Samen zegevieren’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: