Patrick Kensenhuis geen tegenstander van solidariteitsheffing

“Maar waarom geen 5% in plaats van 10%?”

Het assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP) is geen tegenstander van de solidariteitsheffing, die per 1 januari ingaat en een duur heeft van 12 maanden. Hij vraagt zich echter af op basis van welke analyse er voor 10% gekozen is en bijvoorbeeld niet voor 5%. Bij de solidariteitsheffing gaat het erom dat eenieder die maandelijks meer dan SRD 12.500 verdient 10% moet inleveren. Het betreft geen 10% van het totaal inkomen, maar het totaal inkomen verminderd met SRD 12.500 is datgene wat wordt ingehouden. Zoals vele burgers stellen, vindt ook Kensenhuis dat de goudsector een goede inkomstenbron kan zijn voor de overheid.

“De coronapandemie zorgt enerzijds voor inkomstenderving en anderzijds voor verhoogde prijzen in de winkels. Het is dus heel goed dat de regering de lagere inkomensgroepen niet belast. Dat zou heel zwaar worden voor de loontrekkers”, zegt Kensenhuis aan Dagblad Suriname. Hij stelt dat met de extra moeilijke tijden vanwege covid-19, de regering creatief moet omgaan met het genereren van staatsinkomsten. De solidariteitsheffing is een goede optie. Kensenhuis vraagt wel bewust te zijn dat niet eenieder, die boven de SRD 10.000 verdient, financieel vanzelfsprekend goed zit. “Zij die bijvoorbeeld aan het bouwen zijn, leningen hebben, vaste lasten van het gezin moeten dragen, geen koninklijk bestaan leiden. We moeten voorkomen dat die middenklasse terugvalt naar een salaris, waar je weinig van overhoudt”, aldus Kensenhuis.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: