Prijzen klaargemaakte gerechten gestegen

De prijzen van verschillende klaargemaakte gerechten zijn intussen ook verhoogd.  In een restaurant geef je nu veel meer uit dan vroeger. Bijvoorbeeld een tjauwmin medium kan men kopen voor tussen de SRD 50 en 65. De prijzen zijn bijna overal gestegen, zegt een burger tegenover de krant. Een roti kip was begin van het jaar nog SRD 27 en nu SRD 37.  “Ook bij de warung zijn de prijzen verhoogd, maar daar kan ik nog zeggen dat het redelijk is. Vroeger kocht ik een grote bak bami of nasi tussen de SRD 25 en SRD 27 en nu tussen SRD 30 en SRD 40.” Een andere burger gaf aan dat hij nu ervoor kiest een tot twee keer in een maand buiten te eten. Door elke dag over straat te eten, raak je op een gegeven moment bankroet.  

Tijdens een gesprek met een warung-eigenaar gaf zij aan dat zij al jaren eten verkoopt. “De prijzen gaan op den duur ook aangepast moeten worden, want alles is duur nu. Ik probeer het toch betaalbaar te houden voor de klanten. Je krijgt zo meer klanten binnen en ook meer grote bestellingen.  Als ondernemer ga je vooruit moeten denken van wat je bedrijf draaiende zal houden en je naar boven trekt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: