Canadese Reunion Gold gaat met Barrick Gold naar goud zoeken in noordelijke ‘Greenstone Belt’ van Suriname

Het Canadese goudmijnbedrijf Reunion Gold Corporation bericht donderdag, dat Barrick Gold Corporation (‘Barrick’)  het NW-Uitbreidingsproject in Suriname opneemt in de Strategische Alliantie (https://www.reuniongold.com/the-barrick-alliance). 

Het NW-Uitbreidings Project-gebied van 925 vierkante kilometer ligt in de Northern Greenstone Belt van Suriname, 60 kilometer ten westen-zuidwesten van Paramaribo en 70 kilometer ten noordwesten van de Rosebel-mijn van IAmGold. Reunion Gold Corporation is een toonaangevend goudmijnbedrijf met een portefeuille van projecten in Guyana, Suriname en Frans-Guyana, allemaal gelegen in het Guyana-schild.

De interpretatie van de beschikbare geofysische gegevens geeft aan dat de grote geologische structuren van groene steengordels die geassocieerd worden met goudmineralisatie bij de Rosebel-goudafzetting zich uitstrekken tot het noordwesten onder dekking van recente sedimenten, die ten grondslag liggen aan de voetafdruk van het projectgebied. 

Om deze waarneming te verfijnen en doelen te genereren, zijn de partners van plan om in het eerste kwartaal van 2021 een gedetailleerd onderzoek vanuit de lucht uit te voeren. De doelen die door het onderzoek worden gegenereerd, kunnen later in 2021 worden getest door te boren. Conform de Strategic Alliance Agreement zullen de exploratiekosten van het project op basis van 50:50 worden gefinancierd door het bedrijf en Barrick.

De minerale rechten met betrekking tot dit project staan in eerste instantie onder optie van een Surinaams bedrijf voor een periode van 11 jaar. Bij uitoefening van de optie om 100% van het project te verwerven, zou de rechthebbende een netto royalty van 0,25% behouden.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: