Nederlands ingenieursbureau Fugro gaat diensten verlenen voor exploratieprogramma Petronas in Blok 52

Het Nederlandse ingenieursbedrijf Fugro heeft een gunning ontvangen van Petronas Suriname E&P BV (PSEPBV), een dochteronderneming van het Maleisisch bedrijf Petronas, voor het leveren van zogenoemde positioneringsdiensten voor een exploratieprogramma in Blok 52, voor de kust van Paramaribo in het Guyana-Suriname Basin. Dit meldt de Guyanese website OilNow vrijdag.

Petronas is de exploitant van Blokk 52 en heeft een belang van 50 procent, samen met ExxonMobil Exploration and Production Suriname B.V. die de resterende 50 procent bezit. De bedrijven maakten vorige week hun eerste ontdekking in het blok bekend bij de Sloanea-1-exploratiebron.

Het 2-jarige contract betreft Fugro’s Starfix® nauwkeurige positioneringsoplossing om te helpen zorgen voor veilige en efficiënte doorvoer, verankering en booractiviteiten voor de semi-afzinkbare rig en ondersteuningsvaartuigen van het programma.

Het werk aan het contract is al begonnen. Het uitvoeren van deze diensten in een beperkende omgeving als gevolg van de Covid-pandemie heeft volgens Fugro tot dusver meerdere operationele uitdagingen voor het bureau heeft opgeleverd. Zo werden bijvoorbeeld de internationale grenzen van Suriname en van Trinidad en Tobago gesloten voorafgaand aan de eerste activiteiten van het programma in oktober 2020.

Het lokale personeel van Fugro werkte samen met toezichthouders om deze hindernissen te overwinnen en de boven- en ondergrondse positioneringsdiensten te leveren die PSEPBV nodig had om veilig en nauwkeurig te zijn..

Brian Hottman, directeur van Fugro’s activiteiten in het Caribisch gebied Zuid-Amerika, zei: ‘Onze 40 jaar aan Geo-data kennis en expertise in de Caraïbische en Pacific Zuid-Amerikaanse regio omvat meer dan 15 jaar operationele ervaring in Suriname en 20 jaar in Trinidad en Tobago.’

Hottman zei ook, dat het bedrijf verheugd is om PSEPBV te ondersteunen bij hun activiteiten door middel van dit baanbrekende programma en dat het zal blijven werken om zorgvuldige vooruitgang te boeken met betrekking tot kritieke energie- en infrastructuurdoelen in deze volgens hem uitdagende tijden.

Het Nederlandse bedrijf is momenteel in een joint venture met het Guyanese ingenieursbureau Ground Structures Engineering Consultants Inc. voor ontwikkelingswerk met betrekking tot de activiteiten van ExxonMobil in het Stabroek-blok van 6,6 miljoen hectare voor de kust van Guyana.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: