Vier jonge dieven aangehouden te Munder

De 14-jarige G.C., J.M. en J.J. (beiden 17 jaar), en E.D.(15) zijn zaterdag 12 december door agenten van het bureau Munder op hun woonadres aangehouden, allen verdacht van diefstal. Dit meldt het Korps Politie Suriname vrijdag.

Een gedupeerde deed donderdag 10 december aangifte van diefstal van een groot geldbedrag in Euro’s, dat door een zoon van zijn werknemer uit zijn woning zou zijn weggenomen. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe de 14-jarige jongen naar de slaapkamer van de aangever ging en het geld uit zijn klerenkast wegnam.

Een deel van de buit verdeelde G.C. onder zijn drie vrienden. Dit trio werd ook aangehouden. Volgens verklaring van J.M. en J.J. kochten zij met het gestolen geld een televisie, een playstation, twee scooters, sportschoenen, twee vuistvuurwapens en andere persoonlijke goederen. J.M. betaalde ook nog een aannemer die renovatie werkzaamheden moest verrichten bij zijn woning. 

De derde jeugdige vriend, E.D., hield de politie voor niets af te weten van de diefstal. Het lag alleen in de bedoeling zijn bromfiets te ruilen met J.M. tegen de scooter.

Om de renovatie werkzaamheden te kunnen verrichten kocht de 26-jarige aannemer N.K. deuren en andere benodigdheden. 

De jongens legden een volmondige bekentenis af bij de politie. Een deel van het geld werd op J.M. en J.J. terug gevonden.

Bij een huisonderzoek trof de politie de goederen aan die de twee jeugdigen afzonderlijk hadden gekocht. Ook bij de aannemer werden goederen aangetroffen. Zowel het aangetroffen geld en de goederen werden door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: