Het gospelmuziek label: His Glory Records

Worship aan God te vergroten

Het gospelmuziek label “His Glory Records’,  dat in februari werd opgericht is om de worship aan God te vergroten. Dagblad Suriname verneemt het volgende over het gospelmuziek label. Samentha Jabini is de grote motor hier achter. Om dit doel te realiseren wordt volgens haar bij het contracteren van artiesten geen onderscheid gemaakt tussen christen of niet christen.  “Het oordeel ligt niet bij de mens, maar bij God. Belangrijk vinden wij de bereidheid van de artiest om een lied aan God op te dragen. God kijkt namelijk naar het hart van een persoon”, benadrukt ze . De groep artiesten die vanaf de oprichting tot nu toe zich aanmelden wordt met de dag groter. “Het geeft een goed gevoel om iets voor de wereld te betekenen, maar dan in positieve zin bekeken. Eenheid maakt macht. Het idee voor het opzetten van de label ontstond tijdens de FHG business gospel dinnershow, die in januari in Utopia Heritage aan de Anton Dragtenweg werd georganiseerd. Het label begon met de twee top kawina/kaseko artiesten Patrick (Tévé) Tevreden en Ruben (Stoffi) Muringen, die ook tijdens het evenement optraden. Zij vertolkten kaseko gospel. Naast Patrick Tevreden en Ruben Muringen zijn nu ook de topartiesten Epee, Norma Sante , Eugene Main en Lydia Celen aangesloten bij de label. Ook artiesten uit Frans Guyana en Afrika maken deel uit van de familie. De artiesten zijn volgens Jabini heel blij met deze  samenwerking. Van de artiesten die zijn aangesloten bij het label heeft  Patrick (Tévé) Tevreden tot nu toe de meeste songs uitgebracht. “IK ben het al wat gewend vooral in die tijd van Sukru Sani had ik aardig wat songs uitgebracht ”, vult hij aan. Tévé is door de director van His Glory, Samentha Jabini, benaderd om zich aan te sluiten bij deze label. De jongste artiest van Hit Glory Records is Jahmeiro Wijngaarde meer bekend als Jah Little. Hij is 7 jaartjes jong.

Foto: De kawina ster Patrick (Tévé) Tevreden die tot nu toe de meeste songs op het gospelmuziek label heeft uitgebracht.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!