Visverkoop betekent grote kansen nemen

Niet elke dag kan je praten van een succesvolle verkoopdag van vissoorten langs de straat, zegt een burger, die verkoopt langs de straat.  “Ik merk wel dat de verkoop op de markt stukken beter gaat. Maar je kan niet zomaar de markt ingaan en vis verkopen en ook niet voor de markt staan”, benadrukt de verkoper. De visverkoper gaf aan dat hij maanden geleden nog in verschillende buurten langsreed om vis te verkopen, maar dat kon in een later stadium niet meer. “Als je die grap uithaalt, moet je wel veel tanken. Je kon eerder nog door de vingers kijken, want dan maak je het geld weer met de verkoop. Maar hoe de verkoop niet vlot gaat, wil ik geen kansen nemen.” Het is ook een kans die ik neem om langs de straat te verkopen, zegt de verkoper. De vissen moeten op ijs en dat moet je ieder keer verversen. Hoe langer je blijft, hoe meer je gaat moeten aanvullen. En je gaat ook niet veel vissoorten kunnen presenteren op de toonbank, want uiteindelijk als de verkoop niet is gegaan, zit jij met verlies. De vissen rotten ook en krijgen een onaangename geur en dat kan je niet meer verkopen voor de volgende dag, aldus de visverkoper.

“Ik kwam wel op een alternatief om de vissen in te vriezen en te verkopen in een koelbox langs de straat. Maar dan heb je niet echt klanten die het willen kopen. Je krijgt zoveel vragen die gesteld worden, zoals ‘is het vers’, ‘hoe lang stond het in de vriezer’ enzovoorts. Daarnaast smelt het ijs ook en zitten de vissen in water. Dus visverkoop is een grote kans die je neemt. Je kan een succesvolle dag hebben, maar ook slechte dagen.” De prijzen van de vissoorten zijn wel redelijk. Vissoorten die het meest worden verkocht, waaronder botervis, kan je tussen SRD 35 en SRD 50 vinden. De andere vissoorten zijn wel iets duurder, maar over de prijs kan er nog gesproken worden, aldus de visverkoper. De visverkoper hoopt dat de verkoop de komende dagen vlot zal gaan. “Eind van het jaar nadert en na maanden van verlies lijden, hoop ik het jaar toch nog goed af te sluiten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!