Surinaamse Islamitische Vereniging sluit alle moskeeën tot nader order

De Surinaamse Islamitische Vereniging heeft haar afdelingsbesturen bij brief van donderdag laten weten, dat alle moskeeën tot nader order zijn gesloten.

De vereniging is tot haar besluit gekomen, nu een van de aangekondigde nieuwe Covid-19 maatregelen is, dat er maximaal tien mensen in een ruimte mogen zijn. ‘Omdat wij niet kunnen garanderen dat er minder dan 10 mensen tijdens de djuma namaaz aanwezig zullen zijn heeft het hoofdbestuur, op advies van onze medici, besloten om de moskeeën tot nader order te sluiten.’

‘Wij beseffen dat het voor uw leden moeilijk is om weg te blijven uit de masjdid, maar doen toch een dringend beroep zo zoveel mogelijk hun religieuze plichten in de huiselijke omgeving te verrichten.’

De Khutba wordt, aldus de vereniging, vrijdag tussen half twee en twee uur live uitgezonden via de Facebookpagina van de vereniging.

error: Kopiëren mag niet!