Canawaima-terrein te Southdrain schoongeveegd – Alle Cubanen verwijderd en naar Paramaribo vervoerd

Tijdens een politieactie zijn woensdag in de loop van de middag alle Cubanen, die al enige tijd onder onhygiënische omstandigheden verbleven in een tentenkamp op het terrein van veerbootbedrijf Canawaima te Southdrain, verwijderd. 

De groep is door de autoriteiten vervoerd naar Paramaribo. Inmiddels is het terrein schoongespoten door de brandweer en is alle achtergebleven materiaal en afval ook verwijderd. Een truck van het NCCR (Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing) heeft al het vuil getransporteerd naar de lokale vuilstortplaats.

De actie werd ingezet, na verkregen informatie dat de Cubanen zich onder andere meer en meer schuldig zouden maken aan diefstal en dat de sfeer in het tentenkamp aan het verharden was. 

Daarenboven waren al zo’n 200 Cubanen vertrokken naar Paramaribo. Zij waren tot het besef gekomen, dat hun missie definitief was gestrand te Southdrain. Immers, de grens is nog steeds gesloten vanwege de Covid-pandemie en daarenboven hadden de autoriteiten van Guyana laten weten, dat de Cubanen daar niet welkom zijn. De groep wilde via Guyana naar de VS reizen.

PK

error: Kopiëren mag niet!