Rekruten Korps Politie Suriname in actie uit onvrede over uitblijven beëdiging

De rekruten van het Korps Politie Suriname zijn donderdag in actie gegaan uit onvrede over het uitblijven van hun beëdiging. De actie krijgt de steun van de Surinaamse Politiebond. Woordvoerder Revelino Eijk van de bond zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de groep rekruten afgelopen maandag, 14 december, beëdigd zou worden op het terrein van de Politie Academie, waar ze hun opleiding volgen. ‘Maar, plotseling werd de beëdiging verschoven naar vandaag, donderdag, en woensdagavond kregen we bericht dat de beëdiging vandaag ook geen doorgang zou vinden.’ 

Hij benadrukt dat dit zoveelste uitstel niet als reden heeft dat mensen niet willen bevorderen. ‘Bij de afdeling Human Resources waren zaken nog niet in orde’, aldus Eijk. ‘De bevordering staat nu gepland voor komende maandag. Maar, de rekruten verkeren in onzekerheid en zijn het wachten zat, vandaar dat ze in actie zijn gegaan en de bond ze van de werkvloer heeft gehaald. Ze zijn nu stand-by in de academie.’ Eijk zegt verder dat de rekruten feitelijk sinds 15 mei 2019 geen loon hebben ontvangen. ‘Ze ontvangen een studietoelage van netto SRD 1.400 per maand. Wie kan tegenwoordig nog van zo’n bedrag rondkomen?’

Het bestuur van de politiebond heeft inmiddels president Chandrikapersad Santokhi, minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi en korpschef Roberto Prade over de actie geïnformeerd. De rekruten blijven in actie totdat ze worden beëdigd en blijven tot dat moment tussen 07.00 en 15.00 uur in de Politie Academie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: