Nurmohamed: “Die mensen van tralala en hoera gaan moeten verklaren waar de tractoren, bussen en auto’s zijn”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken stelt dat op dit moment de Interne Controle in schriftelijke opdracht van hem een bezoek brengt aan gewezen ministers, presidenten en vicepresidenten om te kijken of er onrechtmatig middelen van de Staat nog bij hun zijn. Tegenover journalisten benadrukte de bewindsman woensdag dat het voornamelijk gaat om de hoogwaardigheidsbekleders, die gediend hebben in de afgelopen 10 jaren onder toenmalige president Desi Bouterse. Nurmohamed stelt dat het geenszins de bedoeling is om te komen aan zaken, waarop de mensen recht hebben, maar er moet een overzicht worden gemaakt, omdat voorheen alles ging zonder schriftelijke vastlegging. “Dus voor de nieuwe ministers zal er voor het eerst een vastlegging komen over wat ze hebben en wat de toekomst zal zijn van de middelen. Dat moet voor december afgesloten zijn en de finale afsluiting komt op 21 januari, waar alle rechtmatigheden komen te vervallen volgens de wet.  Daarna gaan wij over tot het indienen van strafklachten”, aldus Nurmohamed.

Alle onrechtmatig uitgedeelde tractoren, bussen en auto’s moeten terug

Momenteel worden drie grote strafklachten voorbereid om in te dienen bij de justitiële autoriteiten tegen handelingen van de regering Bouterse/Adhin. “Onrechtmatige staatsmiddelen dienen ingeleverd te worden. Tegen politici die weigeren, wordt er dan een klacht ingediend. Het tweede dat in voorbereiding is, gaat over middelen van de Staat die tijdens de verkiezingen zijn uitgedeeld in de stemming van tralala en hoera. Die mensen van tralala en hoera gaan moeten verklaren waar de tractoren, bussen en auto’s zijn. Een aantal heb ik terug kunnen vinden en teruggebracht, maar een deel kan ik niet vinden. Maar het is wel uitgedeeld op de berm. Dat wordt een strafklacht tegen de gewezen regering Bouterse/Adhin en alle ministers, die verantwoordelijk zijn geweest voor dat beleid, tegen al die ministers wordt een strafklacht ingediend”, aldus de minister.

Onrechtmatig honderden ambtenaren in dienst nemen, is crimineel

De derde heeft klacht heeft volgens Nurmohamed te maken met de vele ambtenaren, die onrechtmatig voor de verkiezingen in dienst zijn genomen. “Bij OW hebben wij 1.500 ambtenaren gehad en dat is niet normaal. Het blijkt nu al dat de stukken niet gehonoreerd zullen worden, omdat er sprake is van mogelijke fraude. Dat wordt ondertussen ook bevestigd. We hebben heel veel ambtenaren hun stukken in orde gemaakt, maar zij zullen geweigerd worden. Het gaat hier om grootschalige criminaliteit, grootschalige mensenhandel en grootschalige omkoping van mensen, waarvan de regering Bouterse/Adhin met de raad van ministers van toen, zal moeten verklaren wat er gebeurd is. Ik heb van vele ooggetuigen gehoord wat er gebeurd is. Op straat zijn er dingen uitgedeeld. Het is ernstig, maar erger nog, het gaat erom dat de staat tientallen miljoenen schade heeft geleden en vandaag lijden wij als volk eronder. Het gaat om 20, 30, 40 en 50 miljoen dat de staat nu op tafel moet leggen voor een stuk wanbeleid en criminele activiteiten”, aldus Nurmohamed.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: