Politie maakt einde aan feest te Kwatta

Mensen slaan waarschuwingen Volksgezondheid in de wind

De politie te Kwatta blijkt dinsdagavond een feest te hebben beëindigd op een locatie. Meer dan honderd feestgangers waren aanwezig. Dit bevestigt de woordvoerster van het Korps Politie Suriname, Rachel Deekman, tegenover Dagblad Suriname. Deekman: ‘Het lockdowuur was ook al lang voor het optreden aangebroken.’

Beelden van het moment waarop agenten de feestzaal binnen kwamen om een einde aan het feest te maken, zijn op social media verschenen. Het feest te Kwatta – waar amper mond-neuskapjes zichtbaar waren – maakt weer eens duidelijk, dat er nog steeds mensen zijn die het Covid-19 virus en de ingestelde maatregelen niet serieus nemen en die te naïef zijn om in te zien dat hun gedrag een risico vormt voor de gezondheid van anderen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezond heeft tijdens zijn meest recente persconferenties juist gewaarschuwd voor feesten, vooral nu de Kerstdagen en de jaarwisseling naderen. Het zijn juist feesten die een besmettingshaard vormen voor het virus. Toch blijken veel mensen de waarschuwingen in de wind te slaan en die mensen vormen een gezondheidsrisico voor hun omgeving.

error: Kopiëren mag niet!