Man (30) verdacht van oplichting bij ‘verkoop’ bromfietsen

De 30-jarige D.W. is afgelopen zaterdag door de politie van het bureau Uitvlugt aangehouden, omdat twee aangiften van oplichting waren gedaan tegen hem. De eerste aangifte was zaterdag 14 september 2019 en de tweede op maandag 9 november 2020. Volgens verklaring van beide aangevers deed D.W. zich voor als importeur van bromfietsen en bromfietsonderdelen, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdagavond.

Via social media publiceerde D.W. onder de noemer ‘Things for Sale’ dat hij Erox bromfietsen te koop aanbood. Op een afgesproken locatie ontving hij de geldbedragen van geïnteresseerden, waarna hij de kopers blokkeerde. Het lukte echter de twee aangevers om hem na enige tijd te bereiken en met de smoes dat de douane moeilijk deed, waardoor er een vertraging was opgetreden, probeerde hij de dans te ontspringen. 

W. werd echter op 11 december door een der benadeelden op de Van ’t Hogerhuysstraat gesignaleerd. De politie werd erbij gehaald en de man kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. Bij de voorgeleiding heeft hij toegegeven het strafbare feit te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd W. in voorlopige verzekering gesteld. Daar het vermoeden bestaat dat er meerdere slachtoffers zijn, worden eventuele benadeelden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van politiebureau Uitvlugt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: