Pinkstergemeenten in gesprek met Kabinet van de President over Covid-maatregelen

Het Kabinet van de President heeft woensdag een gesprek gehad met een afvaardiging van de Vereniging van Volle Evangelie- Pinkstergemeenten en Bedieningen en Samenwerkende gemeenten in Suriname (VVEPS). Aanleiding voor het onderhoud waren de aangescherpte Covid-19 maatregelen, zo laat de Communicatie Dienst Suriname donderdag weten.

Het kabinet heeft erop gewezen, dat de regering het recht op het beleven van godsdienst of geloof altijd zal respecteren en waarborgen. ‘Het is echter wel een periode waarin drastische maatregelen getroffen worden door de regering ter bescherming van de totale samenleving.’

Het Kabinet van de President en de VVEPS stellen, dat er werkbare oplossingen zijn die vrijdag beklonken moeten worden in een ontmoeting.

Het Kabinet van de President is op de hoogte dat afzonderlijke delen van de gemeenschap de vrijheid hebben genomen om een petitie inzake de Covid-maatregelen aan De Nationale Assemblee aan te bieden.

De regering geeft de garantie ook aan die groep, dat er middels dialoog een werkbare oplossing is gevonden die dus nader zal worden uitgewerkt.

‘Het pad van dialoog kiezen is altijd de meest vruchtbare stap om op basis van wederzijds begrip en respect tot gezamenlijk gedragen oplossingen te geraken’, aldus het Kabinet van de President.

error: Kopiëren mag niet!