Solo Expositie voor Yogita Chhanai

Een talentvolle persoon die momenteel haar intrede heeft gedaan in de kunst wereld is Yogita Chhanai. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie over Yogita Chhanai. Zij zal van vrijdag 18 december tot en met zondag 20 december 2020 een solo expositie houden van haar kunstwerken en wel in het Lallarookh gebouw. Yogita Vanita Aruna Chhanai, geboren op 30 maart 1982 te Paramaribo is kunstenaar, auteur en Spiritueel healer. Op heel jonge leeftijd begon zij met realistische tekeningen, zonder enige hulp of begeleiding van anderen. Als kind hield zij ervan om bezig te zijn met tekenen. Haar wereld bestond voornamelijk uit tekenen en daar was iedereen heel blij mee. Zij is een introvert type. Haar droom om kunstenaar te worden werd niet ondersteund door haar omgeving, maar haar intrinsieke motivatie was heel groot en sterk. Dus bleef zij doorzetten.  Na haar studie op het IOL,  het Instituut voor de Opleiding van Leraren, waar zij “Beeldende Vormgeving” heeft gestudeerd en alwaar zij haar talenten verder kon verfijnen, heeft zij ook veel aan cultuur oriëntatie gedaan. Haar thesis handelde over architectuur van Hindoe Tempels in India. Het zijn de Jotir Lingam tempels,  van noord naar zuid. Dit onderwerp was haar keus omdat zij meer wilde weten over haar roots. Om sterk te kunnen staan moet een boom stevige wortels hebben. Dus hoe bewuster zij is van de kracht van haar roots hoe sterker zij  verbonden is met haar eigen kracht en dus hoe sterker zij staat. In 2008 heeft zij van wat restmateriaal en wat verf een heel mooie kunstwerk gemaakt omtrent de Hindoestaanse Immigratie. Er waren heel veel mensen die dit kunstwerk wilden kopen. Dit bracht bij haar de bewustwording tot stand dat simpel ook wel heel mooi kan zijn.

Het eerste kunstwerk dat zij verkocht, is getiteld “Hoorn des Overvloed”. Dat was op 29 september 2011. Het is verkocht aan de heer  A.D. Zijn opdracht was om een kunstwerk te creëren die hem een uitnodigend gevoel moest geven bij thuiskomst. De Hoorn des Overvloed geeft specifiek het huiselijk geluk aan. Wat kan heerlijker zijn dan een vredig huis waar er liefde, rust, begrip en acceptatie is? Wat kan heerlijker zijn dan gewoon jezelf zijn?  Dit kunstwerk is deels realistisch en deels symbolisch.

Zij heeft gewerkt door bepaalde stromingen en werkstijlen van bepaalde meesters te volgen. Deze waren Salvador Dali, Rembrandt,Van Gogh en Kailash Raj. Terwijl zij deze kunstenaars volgde gaf ze altijd een persoonlijk tint aan haar werk.

In oktober 2014 is zij uit dit patroon gestapt om meesters te volgen. Het was namelijk zo dat wanneer zij haar penseel pakte, zij zich gewoon liet leiden door haar hart en haar onderbewuste.  Haar reis was niet altijd rooskleurig. Zij heeft ook ups en downs gehad. Maar wat halen we uit de down momenten? Zij heeft geleerd om veerkrachtig te zijn. De down momenten heeft zij als benzine gebruikt om naar een hogere bestemming op te klimmen. En zo een hogere bestemming is het healen van de mindset. De mindset die van een  tekort naar overvloed leidt. Dit is ook verwerkt in elk kunstwerk van haar. Zij heeft het bewust gemaakt om de mindset positief te beïnvloeden en te leiden tot manifestatie van hogere waarde.  

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!