‘Kresneti Brasa’ project: 105 kansarme gezinnen blij gemaakt

De stichting Amor Vitae staat bekend om sociale projecten. Hetzelfde team deed alvorens ontstaan van de stichting al sociale projecten. Voor dit jaar zijn ze groter gegaan met hun ‘Kresneti Brasa’ project. Gail Eijk geeft het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. “Met de komst van covid-19 waren de jaarlijks terug kerende projecten in verband Moederdag, Vaderdag en Kinderdag weliswaar in gedrang. Tot op het laatste moment een anonieme sponsor met het verzoek kwam om 100 kansarme gezinnen met een pakket van minimaal SRD 1000,- aan te doen. Zo werd het ‘Kresneti Brasa’ project geboren.  Zodoende is besloten om een programma van te maken. Het project is uitgevoerd in samenwerking met STVS, alle sponsoren, vrijwilligers waaronder ook artiesten uit de Surinaamse samenleving hebben deelgenomen. Het is als bijzonder ervaren om dit project te doen, heel wat dagen en tijd in beslag genomen, het was niet altijd even makkelijk. Er zijn  ook goederen vanuit het buitenland aangevuld in de pakketten. Met als resultaat dat de pakketten een waarde kregen van minstens SRD 1750,-. Van de 100 hebben 15 personen ook een pakket ter waarde van SRD 5000,- namens Suriname Natural Stone gehad en 5 andere personen hebben slechts het pakket van Suriname Natural Stone, de vijf personen zijn opgegeven door Suriname Natural Stone via contact met ministerie van Sociale zaken. In totaal zijn er 105 kansarme gezinnen bedacht. Het is wel de eerste keer dat het project op dit formaat is uitgevoerd. De minister van Binnenlandse zaken, Bronto Somohardjo heeft voor aanvang van het project namelijk een gesprek gehad met het team en hun bedankt voor het werk. Op de 2e kerstdag zal het programma uitgezonden worden via STVS”.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: