Fredje studio & het produceren van muziek

Een bekende studio in de muziekscene is Fredje studio. Dagblad Suriname heeft een gesprek gevoerd met de eigenaar Alfred Bisoina. Hij staat bekend als een de beste producenten qua Aleke Roots Riddim, Love Riddim en Seketi Riddim. Hij begon in 2004, 2005 met jonge artiesten en in 2006 was Fredje studio al draaiende. Een zus verkocht een groot stereo set voor hem. Hij ging vaak naar Ricardo Seedo en deed aan live begeleiding van artiesten. “Ik keek zodoende hoe Ricardo Seedo te werk ging in de studio. Seedo leerde me de werkwijze. Thuis deed ik het volgende, k pakte een nummer van Wi Sani, zij speelde Kawina en probeerde bass en muziek te spelen op hun song. Dit ging opnemen op cassette via me double deck stereo set. Vervolgens was ik in Naks en zij kochten een orgel en grote keyboard. Setje is de eerste persoon voor wie ik muziek maakte en bracht het naar Raga Banton. Hij deed toen het verdere werk, mix en de artiesten zongen bij hem in de studio.  Hij vond het apart en vond dat ik een computer moest aanschaffen ervoor. Op den duur zei hij me dat hij zijn computer zal verkopen voor mij. Met ondersteuning van met zus kocht ik de computer en leerde heel veel van hem wat betreft het maken van de tracks muziek. We hebben samen aantal projecten gedaan totdat ik projecten zelfstandig doe. Fredje studio is momenteel gevestigd in Ephraimzegen en houdt zich bezig met maken van tracks, en opnames in de studio” aldus Alfred Bisoina

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: