Nederland ‘Verpleegkundigen in ziekenhuizen zijn aan het einde van hun latijn’

Een verdubbeling van het aantal coronapatiënten is voor de ic’s niet op te vangen. Dat schrijft het AD. Zeker voor de verpleegafdelingen loopt de situatie dan uit de hand als de reguliere zorg grotendeels doorgaat.

Een verdrievoudiging zou rampzalig zijn, concludeert de krant. Deze these onderbouwt het AD met cijfers van twee maanden geleden. Op de intensive care lagen 1 oktober 184 coronapatiënten en op de verpleegafdelingen 785. Een maand later lagen 628 coronapatiënten op de ic en ruim 2.000 op de verpleegafdelingen.

Doet zo’n ontwikkeling zich nu weer zou voor, dan zijn de gevolgen nauwelijks te overzien. De uitgangssituatie is, aldus het AD, veel minder gunstig dan begin oktober.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: