Nederland :’OMT wil negatieve test verplicht stellen voor reizigers uit risicogebieden’

Het Outbreak Management Team (OMT) in nederland vraagt het kabinet om te kijken naar de mogelijkheid om voor reizigers die uit oranje of rode risicogebieden het land binnenkomen verplicht te stellen dat zij een negatieve coronatest overleggen. Dat schrijft het AD dinsdagochtend. De maatregel zou zowel voor terugkerende Nederlanders als voor buitenlandse bezoekers aan ons land moeten gelden.

De negatieve testuitslag zou niet eerder dan twee dagen voor aankomst in Nederland verstrekt moeten zijn. Ook moet de test door een geaccrediteerd laboratorium zijn uitgevoerd.

Vanaf dinsdag moeten niet-Europese reizigers die zijn uitgezonderd van het inreisverbod van de Europese Unie en die vanuit een risicogebied buiten de EU naar Nederland reizen bij aankomst in ons land al een negatieve test laten zien.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: