Gouden huwelijk voor echtpaar Pertabsingh – Maharadjsing

Districtscommissaris Suraksha Sital-Hirasingh van het district Wanica Noord – West, heeft het echtpaar  Jankipersadsing Pertabsingh (68) en Chanderwatie Maharadjsing (66) van Leiding 9A gehuldigd voor het feit dat zij vijftig jaar zijn getrouwd. Dagblad Suriname verkreeg hieromtrent de volgende informatie van BIC Wanica Noord-West. Het echtpaar is op zondag 13 december gehuldigd. Zij ontvingen een bloemstuk, een ingelijste foto van het echtpaar, een felicitatiekaart en de gebruikelijke gesloten enveloppe met inhoud.

Echtgenoot Pertabsingh zag het levenslicht op 21 mei 1952 in het district Suriname. Hij komt uit een gezin van 10 kinderen waarvan hij de zesde (6e) is. Hij heeft de G.L.O. school tot de 5e klas doorlopen. Vanwege bijzondere omstandigheden kon hij niet verder naar school. Vanaf zijn geboorte heeft hij gewoond te Leiding 9A. Als 14-jarige begon hij te werken als huisschilder;  op zijn 18e jaar na het behalen van zijn rijbewijs begon hij als bus- en truckchauffeur te werken. Vanaf 1986 trad hij in dienst bij de overheid (Ministerie van Justitie en Politie) en hij heeft ruim 3 jaren gewerkt als chauffeur bij Parket; daarna werd hij overgeplaatst op Ministerie van Openbare Werken als truckchauffeur. Later heeft hij tot zijn pensionering gefungeerd als opzichter op dit ministerie. Pertabsingh plant graag en hij is religieus ingesteld. Van hem is bekend dat hij nu al ± 30 jaren uit de Ramayan leest en de aanwezigen de positieve zaken voorhoudt tijdens rouwzittingen.

Echtgenote Maharadjsing, Chanderwatie (66), zag het levenslicht op 13 november 1954 in het district Suriname. Zij komt uit een gezin van 2 kinderen, waarvan zij de oudste is. Zij heeft de G.L.O. school afgerond.  Ze is altijd huisvrouw geweest en heeft binnen het huwelijk met heel veel liefde zorg gedragen voor een goed functionerend gezin.  Zij houdt van televisie-kijken en planten.

Het echtpaar is gezegend met twee (2) kinderen, te weten één (1) dochter , één (1) zoon en er zijn nu ook nog vijf (5) kleinkinderen. Het huwelijk werd gearrangeerd door een oom van mevrouw Maharadjsing. Ze belijden het hindoe geloof. Het echtpaar is religieus actief en ze zijn lid van de Shri Durga Mandir. Thans geniet Jankipersadsing  van zijn A.O.V. en pensioen en Mahradjsing van haar A.O.V. Het echtpaar geeft aan dat liefde, verdraagzaamheid, wederzijdse begrip en eenheid de sleutel is tot het in stand houden van dit gezegend huwelijk.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: