Gesprekken tussen PECS en overheid gaande op kabinet president

Een stuurgroep van de PECS (Platform ter bevordering van Entertainment, Cultuur en kunst in Suriname) onder leiding van voorzitter Bryan Muntslag is momenteel voor een gesprek op het kabinet van de president. Tientallen entertainers, en andere vertegenwoordigers van de horeca, hebben zich vandaag bij TBL Cinemas verzameld om actie te voeren. De groep is woedend dat zij door de tweederangs behandeling van de overheid sinds maart geen inkomsten heeft en nu nog meer verliezen zal moeten lijden door de nieuwe verscherpte Covid-19 maatregelen die vanaf vandaag ingaan. 

PECS heeft met bijzonder ongenoegen kennis genomen van de nieuwe Covid -19 maatregelen, welke haaks staan tegenover de mededeling afgelopen weekend, met betrekking tot de goedkeuring van de nieuwe protocollen inzake event en entertainment welke ontwikkeld zijn door PECS. “Het bevreemd ons nog steeds dat ondanks het feit dat men zich ervan bewust is dat ondernemingen en aanverwanten binnen deze sector zwaar noodlijdend zijn, er geen enkele poging vanuit de president is gedaan om oplossingsmodellen aan te dragen. Het platform protesteert dan ook krachtig tegen deze maatregelen welke opnieuw de sector zwaar zullen treffen en zullen dan de komende week hun stem luider laten klinken om zodoende de president te bewegen het pad van destructie van onze kunst en cultuur alsook de horeca, te verlaten”, aldus het platform gisteravond in een verklaring.

error: Kopiëren mag niet!