Samson ziet GYD 19.8 miljard steun aan Guyana als beloning voor solidariteit aan Verenigde Staten

De econoom Guillermo Samson is niet verrast dat Guyana 19.8 miljard GYD (Guyanese Dollar) ontvangt aan hulp, terwijl Suriname nog met lege handen staat. “Omdat wij het standpunt hebben dat we onpartijdig zijn in de ontwikkelingen in Venezuela, terwijl ons buurland Guyana openlijk de kant van de Verenigde Staten heeft gekozen.” Dat Guyana begrotingssteun heeft ontvangen, is voor de econoom tevens jurist in verband te brengen met de vrienden die je kiest. “Die landen kijken met wie je je relaties onderhoudt”, verklaart hij. “Als je zegt dat je niet bemoeit met binnenlandse aangelegenheden, dan is dat een andere houding dan tijdens de verkiezingen verkondigd is”, merkt de kritische volger van de regering op. Ten aanzien van dit stuk van het beleid maakt Samson zich grote zorgen voor de ontwikkeling van het land. Hij wordt daarin ondersteund door DNA-lid Edward Belfort, die meedeelt dat Suriname gemeden zal worden door de VS en de EU door de houding ten aanzien van Venezuela. 

“Sinds wanneer spreekt een minister van Buitenlandse Zaken met het IMF?”, vraagt Samson retorisch. De econoom licht toe dat het steeds de minister is van de Financiën en de governor van de Centrale Bank, die deze gesprekken voeren. Voor Samson is het in zijn lange loopbaan op Financiën en samenwerking met de Centrale Bank voor het eerst dat zulke ontwikkelingen plaatsvinden.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: