Basketbal Associatie wil dat Sport-ministerie zaken die afgelopen 7 jaar verkeerd zijn gegaan corrigeert

‘Nationale zaak om goede basketbalaccommodaties te hebben’

De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA), vertegenwoordigd door de bestuursleden Henk Rahan, Abigail Biswane en voorzitter Conrad Issa, hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport. Hierbij waren ook aanwezig de waarnemend-directeuren Maverick Boejoekoe, Gordon Touw Ngie Tjouw en beleidsadviseur Ettiré Patra. Dit meldt het ministerie dinsdag 15 december.

Tijdens die ontmoeting heeft het bestuur bij monde van voorzitter Issa gesproken over de plannen en projecten van de SBA. Aan de orde kwamen onder andere zaken als het beleidsplan voor de komende jaren en de ervaringen met het voormalige ministerie van Sport- en Jeugdzaken.

‘Minister, ik kan u voorhouden dat wij van de SBA gehoord willen worden om zaken te corrigeren die de afgelopen 7 jaren verkeerd zijn gegaan. Onze documentatie die wij de afgelopen jaren opgestuurd hebben, waren altijd zoek’, sprak de bondsvoorzitter. De SBA gaat voor transparantie binnen de samenwerking en heeft wederom documenten aangeboden, zodat de bewindsvrouwe op de hoogte is van de stand van zaken en over hetgeen verkeerd is gegaan. 

Issa wil een strak beleid voor sportbonden wat betreft besteding van de subsidiegelden. Er moet verantwoording plaatsvinden. Verder deden de bestuursleden een beroep op de beleidsmakers om samen met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur samen te zitten om de scholencompetitie voor de basketbalsport te herintroduceren. 

Een belangrijk punt van de kennismaking betrof een plan vade SBA dat jaren geleden al was ingediend, om een plekje te krijgen op het Willebrord Axwijk Sportcomplex meer bekend als SOSIS. Het betrof de opzet van een eigen basketbalsporthal, omdat sportaccommodaties niet voldoen en meerdere bonden en verenigingen gebruikmaken van de Ismay van Wilgen Sporthal en het Anthony Nesty Indoor Stadion.

Minister Emanuel toonde zich onder de indruk van de grootse plannen en de visie van de SBA alsook de professionele aanpak van de bond. Zij benadrukte, dat haar ministerie bereid is samen met de sportorganisatie te werken aan de verdere ontwikkeling van de basketbalsport. ‘We

hebben een gemeenschappelijk doel en zullen dan de krachten moeten bundelen om tot een grotere impact te komen.’ De sportminister zegde ook toe om waar nodig en mogelijk volledige ondersteuning te bieden aan de SBA. ‘Het is een nationale zaak om goede basketbalaccommodaties te hebben’, benadrukte Emanuel

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: