Lichte hersenschudding voor Myenty Aabena na botsing met tegenstander

Myenty Abena heeft zondag een lichte hersenschudding opgelopen, maar is inmiddels thuis. In de eerste helft kwamen Myenta Abena en Yann Yao in een luchtgevecht in botsing. Ze verlieten allebei het veld per brancard en werden vervoerd naar het ziekenhuis. De ploeg van Abena, Slovan Bratislava, won de wedstrijd met 3-0 van Spartak Tranava.

Myenty Abena liep een lichte hersenschudding op. Gelukkig lieten CT-scans geen bloeding in de hersenen of een ander ernstiger probleem zien. Hij is nu thuis bij zijn gezin en heeft contact met de teamarts, met wie hij continu overlegt over zijn gezondheidstoestand. “Ik voel me nog steeds erg moe, mijn hoofd doet pijn. Ik ben al thuis in Bratislava met mijn gezin, en dat is op dit moment mijn grootste hulp”, zegt Myenty Abena, die een vast hoofd en nek heeft. Hij heeft een zogenaamde inactieve modus. “Ik kan me de crash niet herinneren. Het enige dat ik me herinner, is dat ik opeens op de grond lag en nadacht over hoe ik daar eigenlijk kwam. Ik wilde opstaan, maar mijn hoofd begon te draaien en ik kon mijn voeten niet houden. Ik begon een beetje in paniek te raken. Pas in het ziekenhuis hoorde ik van onze fysiotherapeut wat er werkelijk was gebeurd en had ik ook een rode kaart gezien. Ik heb geen idee hoe het is gebeurd. Helaas kunnen dergelijke dingen in het voetbal in een fractie van een seconde gebeuren”, vervolgde de verdediger.

Myenty heeft spijt van de zware verwondingen, die Yann Yao na de crash opliep. “Ze hebben me in het ziekenhuis verteld wat er met Ya is gebeurd. Ik stuurde hem meteen een bericht. Ik schreef hem dat ik hoop dat hij zo snel mogelijk in orde is, en ik wenste hem een ​​spoedig herstel toe. Hij schreef dat het in orde was. Het spijt me heel erg wat er met Ya is gebeurd. Ik wou dat hij in orde was, gezondheid staat op dit moment voorop. Ik hoorde dat Trnava in de tweede helft geen grote kansen had, ondanks zijn grote overwicht. We hebben laten zien hoe sterk ons ​​team is. Over het algemeen speelden we heel goed in de derby, dus voor zover ik me herinner”, lacht Myenty Abena, die ook werd geholpen door nieuws van fans. “Ik kreeg veel berichten van fans die me vroegen hoe het met me ging en me vroeg herstel toewensten. Het is erg aardig van ze en ik bedank iedereen die mij heeft geschreven en aan mij heeft gedacht. Het betekent veel voor me. Ze hebben ons al veel geholpen door ons van Bratislava naar de wedstrijd te brengen.”

error: Kopiëren mag niet!