Minister Emanuel op bezoek bij nationale voetbalselectie

Bondscoach Gorré wil dat Emanuel enkele voetballers ‘een plekje’ geeft op directoraat Sportzaken

Vergezeld door waarnemend Sport-directeur bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gordon Touw Ngie Tjouw, en beleidsadviseur Ettiré Patra, heeft minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) maandag een bezoek gebracht aan de training van het Surinaams nationaal voetbalelftal in het André Kamperveen Stadion.

De sportminister heeft de voetballers vóór aanvang van de training gemotiveerd en geïnspireerd. Zij hield de spelers voor om hard te blijven werken en groot te dromen, zo bericht het ministerie in een persbericht. Dit alles zal bijdragen aan een positief resultaat voor Suriname op de wereldkaart. 

‘Mek wi mek Sranan hey, met uw voetbaltalent. De regering is trots op uw bijdrage en vanuit het ministerie voelen wij ons verplicht om de voetbalsport naar grotere hoogtes te tillen. U bent van harte welkom op het ministerie, met name het directoraat Sportzaken, wij voeren een open policy beleid’, sprak de bewindsvrouwe.

John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), sprak van een primeur. ‘Wij hebben nooit eerder een Sportminister op bezoek gehad tijdens onze trainingsdagen. U bent de eerste minister en dat juichen we toe als bond.’ Deze opmerking werd ondersteund met applaus van de voetballers, de bondscoach en de stafleden. 

De SVB-voorzitter heeft de minister verzekerd, dat de heren een goede beurt zullen maken. Bondscoach Dean Gorré bedankte minister Emanuel voor haar aanwezigheid op het trainingskamp van de voetballers. Hij deed een beroep op haar om enkele van de voetballers een plekje te geven op het directoraat Sportzaken. De oefenmeester benadrukte hierbij het belang van in conditie blijven en daadwerkelijke inzet zodat Suriname als natie kan schitteren tijdens de interlandwedstrijden. Volgens hem is het van belang dat de sporters een vast inkomen hebben.

‘Het gaat maar om klein groepje, want de meeste van onze heren hebben een vaste baan’, aldus Gorré. Minister Emanuél gaf aan het verzoek van de bondscoach te zullen bespreken binnen de regering. De regering heeft volgens haar als doel te investeren in de sport en deze waar nodig te faciliteren.

error: Kopiëren mag niet!