Rusland moet samen met 5 ministers oplossing zoeken voor woningproblematiek

“Die cluster staat onder mijn coördinatie als staatsadviseur”

NPS-voorzitter Gregory Rusland is naast parlementariër ook benoemd als staatsadviseur van president Chandrikapersad Santokhi. In zijn rol als staatsadviseur stelt hij op dit moment de verantwoordelijkheid te hebben om een cluster aan ministers te coördineren en te kijken naar het probleem van woningnood in Suriname. Nu moet in kaart worden gebracht wat de stand van zaken zijn op het gebied van woningbouw en wat er gedaan kan worden, zodat elke Surinamer tegemoet kan worden gekomen zonder dat er gekeken wordt naar diens politieke kleur. De cluster aan ministers bestaat uit ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Diana Pokie van Grond en Bosbeheer, Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen en minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu. “Die cluster staat onder mijn coördinatie als staatsadviseur”, aldus de NPS’er gisteren in Grun Djari.

Ook kleine aannemers komen in beeld

De politicus benadrukte dat de coördinatie, die voorheen door de regeringen onder Desi Bouterse is gevoerd de afgelopen 10 jaren, niet optimaal was. Nu moet zo snel als mogelijk ervoor worden gezorgd dat zaken op lijn gebracht worden. Het doel is om huizen te bouwen en te zorgen voor werkgelegenheid voor alle aannemers in Suriname. Er zullen mogelijkheden worden gezocht dat ook de kleine aannemer meegenomen kan worden met de uitvoerders van grote bouwprojecten.

FR

error: Kopiëren mag niet!