Pakistaanse overheid stelt prijs vast voor woning Dilip Kumar en Raj Kapoor’s voorouders

De legendarische acteurs van Bollywood Dilip Kumar en Raj Kapoor hebben hun voorouderlijke huizen in Pakistan. De prijs van hun voorouderlijk huis is nu bepaald door de regering van Khyber-Pakhtunkhwa in Pakistan. De voorouderlijke haveli van Dilip Kumar is geprijsd op Rs. 80,56,000 en het huis van Raj Kapoor is gewaardeerd op Rs. 1,50,00,000.

De prijs van de woningen is bepaald naar aanleiding van een rapportage van de afdeling Communicatie en Werken. In september van dit jaar had de afdeling Archeologie in de provincie Khyber-Pakhtunkhwa besloten voldoende geld uit te trekken voor de aankoop van de twee gebouwen. De twee gebouwen die zijn uitgeroepen tot nationaal erfgoed en in het hart van de stad Peshawar liggen, verkeren in een vervallen staat en worden bedreigd met sloop. De ambtenaren zijn van plan de historische gebouwen te behouden.

Het voorouderlijk huis van Raj Kapoor, bekend als Kapoor Haveli, is gelegen in de legendarische Qissa Khwani Bazar en werd gebouwd tussen 1918 en 1922. Raj Kapoor werd in het gebouw geboren. Ondertussen bevindt het meer dan 100 jaar oude voorouderlijk huis van de veteraanacteur Dilip Kumar zich ook in dezelfde plaats. Het huis is in 2014 uitgeroepen tot nationaal erfgoed.

De afdeling archeologie heeft een formeel verzoek tot vrijgave van Rs 2 crore voor de aankoop van beide historische gebouwen naar de provinciale overheid gestuurd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: