Slappe en vlotte dagen voor verkoop

“Er zijn dagen waarop de verkoop gaat en dan weer dagen waarop het niet gaat”, zegt een groente verkoper die langs de straat zijn goederen aan de man brengt. “De verkoop gaat voor de meeste van ons heel slap, dat leidt ertoe dat minder van ons als groenteverkopers langs de straat zijn. Maar wij geven niet op, want wij moeten ook betalen voor vaste lasten en eten”, benadrukt de groente verkoopster.

De verkoopster gaf verder aan dat zij gemerkt heeft dat gesneden groenten sneller worden verkocht. Niet eenieder heeft na een drukke dag nog tijd groenten te snijden en te koken dus kwam zij op het idee om het van tevoren te snijden en te verkopen. Maar die zijn wel iets duurder. Een pak tajerblad kost SRD 10 en een bos SRD 7,50. “Maar ik merk dat men deze dagen eerder gesneden groenten koopt. Die zijn ook langer houdbaar”, zegt de groente verkoopster.

Een ander groenteverkoper gaf aan dat zij wel dagelijks klanten krijgt. “Het belangrijkste is dat de verkoop is gegaan. Het is wel een hinderlijk gevoel om met meer dan de helft van je spullen terug naar huis te gaan. De verkoop daarvan kan je de volgende dag niet doen als het bladgroenten betreft en lijd je dus jaarverlies.” De verkopers hopen dat zij toch nog succesvolle dagen kunnen doorbrengen voor het eind van het jaar. “Er zijn nog maar een paar dagen en hoop dat wij het jaar toch goed kunnen afsluiten.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: