Politie arresteert twee nep-agenten in kogelwerende vesten – Twee pseudo-agenten nog voortvluchtig

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft afgelopen woensdagmiddag de 26-jarige H.V. en de 28-jarige verdachte R.D. op de kruising van de Rembrandt- en de Albert Cuypstraat aangehouden. Een derde verdachte is voortvluchtig. Het Korps Politie Suriname bericht zaterdag, dat beide aangehouden verdachten zich hadden voorgedaan als pseudo politieagenten en waren gekleed in kogelwerende vesten met als opschrift ‘Politie’. 

Ze worden ervan verdacht op maandag 30 november een roofoverval te hebben gepleegd in de Patatawiristraat waarbij een man beroofd werd van zijn sieraden en geld. Het slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweld op het politiebureau Geyersvlijt.

Leden van het RBTP hadden op 9 december een verdacht voertuig met vier inzittenden in de Jan Steenstraat gesignaleerd en reden die op een bepaald moment klem. Terwijl politiemannen naar het voertuig liepen, zagen ze dat een van de inzittenden een zwaar wapen tevoorschijn haalde. De politie aarzelde niet en was op dat moment genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden.

De verdachten zagen echter kans weg te rijden, maar werden achtervolgd door het RBTP. Ze werden vervolgens weer klemgereden op de kruising van de Rembrandt- en Albert Cuypstraat. Drie verdachten kozen het hazenpad van wie een het aangrenzend bos in vluchtte.

In het voertuig werd de verdachte H.V. met een vuistvuurwapen en een schotwond, die hij vermoedelijk heeft opgelopen bij de aanhouding, aangetroffen. De gewonde verdachte werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het bosschage werd vervolgens door het RBTP uitgekamd en daar werd de 28-jarige R.D. in de kraag gevat.

Het tweetal heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Er wordt aan de opsporing en aanhouding van de twee voortvluchtige nep-agenten gewerkt, die er met het zware wapen vandoor zijn gegaan.

H.V. en R.D. zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het vluchtvoertuig en een vuistvuurwapen zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn er ook onderdelen van het gestolen voertuig, waarmee zij de roofoverval hadden gepleegd in de Patatawiwiriestraat, in de woning van de verdachten gevonden en ook in beslag genomen.

Het onderzoek wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: