Procureur-generaal Guyana: “Wij kunnen de massale toestroom van personen niet opvangen”

Anil Nandlall, de Guyanese procureur-generaal en minister van Justitie, zegt dat Guyana de infrastructuur en het beleid mist om een ​​massale toestroom van immigranten op te vangen. De verklaring van Nandlall volgt op een besluit dat maandag door Guyana en Suriname is genomen om de heropening van de veerdienst tussen de twee landen uit te stellen. Momenteel hebben meer dan 1.000 Cubanen zich verzameld in South Drain, Nickerie, die wachten om Guyana binnen te komen via de veerdienst, die volgens planning vanaf 12 december zou hervatten. Dit melden Guyanese media.

Onlangs werd er in ons buurland een ministeriële bijeenkomst op hoog niveau bijeengeroepen, onder leiding van de Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, en ambassadeur Narciso Socorro van Cuba in Guyana, om de kwestie te bespreken. Guyana heeft in de loop der jaren veel immigranten gehad uit Haïti, Venezuela en Cuba. Nandlall zei dat Guyana wordt gebruikt als springplank door Cubanen, die naar Brazilië worden gesmokkeld.

Nandlall benadrukte dat veel Cubanen ook Guyana binnenkomen in de hoop een Amerikaans visum te krijgen. De regering, zei hij, werkt samen met de Verenigde Staten om deze kwestie aan te pakken. Ondertussen vertelde de minister van Openbare Werken, Bisschop Juan Edghill DPI, dat de Cubanen aan de grens met Suriname een probleem vormen voor zowel Guyana als Suriname. “Dit weekend de grens openen zonder het probleem op te lossen, is om een ​​ander probleem te creëren.” Minister Edghill zei tijdens zijn ontmoeting met de Surinaamse minister van Communicatie, Transport en Toerisme, Albert Jubithana, maandag dat ze het erover eens waren dat de kwestie bij South Drain moet worden opgelost. “We waren het er allebei in principe over eens dat we de opening van de South Drain/Moleson Creek Crossing zullen uitstellen, totdat onze collega’s van Buitenlandse Zaken en op andere regeringsniveaus de kwestie van de caravan in South Drain hebben opgelost. De datum voor de heropening van de veerverbinding is dus uitgesteld.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: