Bezwaar tegen kleuterleidster als coördinator bij Openbaar Groen Saramacca

“Het proeft naar rancune”

Er heerst een tevredenheidsgevoel bij het personeel van Openbaar Groen Saramacca met de komst van de kleuterleidster, Oesha Chotkan, die benoemd is tot coördinator. Het betreft een functie waar leiding gegeven moet worden aan 500 arbeiders. “Je gaat toch geen politieagent zetten om een hartoperatie te verrichten? Het proeft naar rancune. Het gaat om een kleuterleidster van 57 jaar, die over 3 jaren met pensioen zal gaan. We willen graag iemand die afkomstig is uit Openbaar Groen om de functie van coördinator te vervullen”, luidt een opmerking. Er leeft een vrees bij het personeel dat de nieuwe coördinator de medewerkers, die vlak vóór de verkiezing in dienst zijn genomen, brodeloos zal maken.

Alhoewel de OW-minister Riad Nurmohamed nog geen uitsluitsel heeft gegeven over de nieuwe coördinator, heeft de directeur van Openbaar Groen reeds meegedeeld aan de huidige coördinator om Chotkan in te werken. Chotkan is maandag geweest op het kantoor te Groningen en heeft een opzichter, die belast is met de binnendienst, zijn bureau laten ontruimen om vervolgens in het wachthuisje plaats laten nemen op het erf. “We keuren dit zen zeerste af.” De nieuwe coördinator beschikt overigens over een onderwijzerswoning. Het is niet bekend of deze dienstwoning ingeleverd zal worden, zodat een nieuwe leerkracht daarvan gebruik kan maken. Recentelijk heeft in alle stilte ook een benoeming plaatsgevonden op de civieltechnische afdeling. Het personeel verzoekt president Chandrikapersad Santokhi om in te grijpen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: