Etnel: ‘Wat er gebeurt in de winkels is gewoon te gek’

NPS-parlementariër Patricia Etnel vindt dat de controle van prijzen in de winkels en supermarkten door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie niet werkt. “Ik heb de afgelopen periode gezien dat de minister zelf is geweest naar plekken om dit aan te kaarten. Men is vanaf 2016 bezig prijscontroleurs in te zetten, maar na een aantal jaren merk je dat dit ding niet werkt”, benadrukte de politica donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Zij wilde daarom concreet van de regering weten wat er precies gedaan zal worden om een halt toe te roepen aan de steeds stijgende prijzen van goederen. “Het wordt met de dag erger. Ik denk dat je nu al niets kan doen met een SRD 20. Ik denk dus aan de mensen met hun lage inkomens, SRD 1.000, SRD 2.000 en zelfs mensen met SRD 3.000 zitten echt te kijken. Wat gaat er gebeuren met de prijzen en met name de eerste levensbehoeften, want het kan zo niet verder gaan.” Etnel voegde eraan toe dat zij zelf ook een voorstel wil initiëren waarbij de regering gaat kijken hoe zij kan interveniëren als het gaat om het binnenhalen van eerste levensbehoeftes, zodat het betaalbaar wordt. “Want wat er gebeurt in de winkels is gewoon te gek”, aldus Etnel.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: