Politie: Sirenes en meer tonige hoorns in auto’s zijn verboden

Het Korps Politie Suriname wijst er donderdag in een persbericht op, dat gebleken is dat burgers sirenes of meer tonige hoorns in hun auto’s bevestigen, die geluiden produceren die lijken op die van de politievoertuigen. De sirenes of meer tonige hoorns worden volgens de politie kennelijk aangebracht om voorrang af te dwingen bij andere weggebruikers.

De wet is duidelijk en stelt, dat alleen voertuigen van de politie, de brandweer en de ambulances met sirenes of meer tonige hoorns op de openbare weg mogen rijden. Burgers die zich schuldig maken aan dit onmaatschappelijk gedrag, moeten beseffen dat zij de vrijheid en de veiligheid van het verkeer zonder noodzaak belemmeren of dat zij de veiligheid op de weg in gevaar brengen, aldus het korps.

De politie zal bij constatering van dit gedrag de bestuurder van het voertuig bekeuren en ertoe overgaan het voertuig voor herkeuring in beslag te nemen. Dat voertuig zal met behulp van een sleepwagen worden overgebracht naar een herkeuringslocatie. De sleepkosten zullen voor rekening zijn van de houder of eigenaar van het voertuig.

Op ondernemers en handelaren doet de politie een beroep om mee te werken aan het verhogen van de verkeersveiligheid en wel zodanig, dat sirenes en meer tonige hoorns niet in handen komen van personen die daar oneigenlijk gebruik van willen maken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: