Wang: ‘Indien pilaren van massief beton waren, dan was leven 44-jarige winkelierster bespaard’

Indien de pilaren langs de Zwartenhovenbrugstraat van massief beton waren, dan was er volgens VHP-parlementariër Chuanrui Wang hoogstwaarschijnlijk het leven van de 44-jarige winkelierster Qiandi Chen bespaard. De 44-jarige winkelierster, gehuwd Lin, is zaterdag overleden, nadat een auto tegen het winkelpand aan de Zwartenhovenbrugstraat was opgereden.  “Ze was niet op straat, niet langs de weg en zelf ook niet op het voetpad, maar ze was in haar winkel. Ik ben gelijk na het geval naar de plek geweest en merkte tot mijn verbazing dat voor de winkel er pilaren zijn geplaatst. Niet alleen voorin, maar ook rondom. En het busje heeft zes van die pilaren kapotgereden, omdat die pilaren hol waren van binnen. Helemaal hol”, benadrukte de VHP’er donderdag in De Nationale Assemblee (DNA). Hij vroeg de regering of deze pilaren aan de zwartenhovenbrugstraat bedoeld zijn als stadsverfraaiing of als deze de functie hebben van wegmeubilair. “Moesten die hol zijn of juist massief? Betonnen pilaren zouden mogelijk hebben meegeholpen om de vaart van het busje af te remmen. Ik vind het natuurlijk jammer dat de vorige regering zoveel geld heeft gespendeerd en niet heeft gekeken naar de kwaliteit voordat het afgestaan is aan het volk. Ik zou bijna willen zeggen dat het dood door schuld is”, aldus de politicus. Hij ziet ook duidelijkheid van het ministerie van Openbare Werken over wat de criteria zijn voor verkeersmeubilair op de openbare weg.

FR

error: Kopiëren mag niet!