Momenteel in onze Surinaamse keuken!

lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize E. had Tjap choi.

Recept: Pindasoep

Ingrediënten: 400 gr. kip; 100 gr. zoutvlees; 6 – 7 pimentkorrels; 1 ui; 2 potten pindakaas van 350 gr.; 1 Madame Jeanet peper; 2 takjes selderij; zout of bouillon blokjes. 

Bereiding Pindasoep: Trek een bouillon van het vlees, het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, selderij, gesnipperde ui, pimentkorrels in ruim 3 liter water. Na ongeveer 45 minuten is de bouillon klaar, wanneer het vlees ook gaar is. Zet wat bouillon in een kommetje, doe de pindakaas erbij en meng goed. Doe dit mengsel bij de rest van de bouillon. Leg de peper erboven op en laat de soep nog 15 -20 minuten doorkoken. Naar smaak zout of bouillonblokjes toevoegen. U kunt de soep met tomtom serveren.

Tomtom van bananen: Haal de schil van de bananen en zet ze in een pot met water op vuur. Voeg een beetje zout toe. Groene bananen zijn in ca. 40 min. gaar en rijpe bananen  in 25 min. Haal de bananen uit het water en pureer ze. Maak hiervan kleine balletjes en serveer bij de soep.

(Bron recept: sranangkukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: