Het hoofd boven water houden

Vanwege de huidige situatie hebben, naast de grote ondernemers, ook kleine ondernemers schade en verlies geleden. Enkele ondernemers geven aan dat zij nu wel het hoofd boven proberen te houden, maar toch moeilijk uitkomen door verdubbeling van kosten voor goederen en vaste lasten. Varun, die samen met zijn vrouw stoelen, tafels en tenten verhuurt, gaf aan dat het nog steeds moeilijk gaat met hun klein bedrijf. “Er zijn mensen die feestjes en zitjes houden, maar gaan vaak genoeg naar een groot of bekend bedrijf. Wij bestaan binnenkort al 13 jaren en ook wij hebben in die jaren onze eigen klantenkring opgebouwd, die de boodschap doorgeven over ons bedrijf, maar er komen dan nog nauwelijks klanten binnen”, zegt de klein ondernemer.

Varun gaf verder aan dat hij het toch niet gaat opgeven en naast zijn bedrijf besloot hij ook vracht te rijden met zijn pick-up. “Mijn vrouw let op de kinderen thuis en in geval er een klant komt voor het verhuren, is zij er. Ook verkoopt zij fruit voor de deur om zowat extra inkomsten binnen te krijgen.” Een andere kleine ondernemer, die ook stoelen en tafels verhuurt, gaf aan dat hij probeert te overleven. Hij gaf aan dat hij dagelijks toch klanten binnenkrijgt en zo toch iets verdient. “Ik ben namelijk niet alleen in mijn omgeving gebleven met het promoten van mijn bedrijf en blijf uitbreiden met wat ik doe. Tijdens de lockdown was het wel zwaar, maar naarmate de versoepeling kwam, ging ik gelijk weer aan de slag. Ook al zijn er klanten die in het klein verhuren, ben ik toch blij mee. Ik weet tenminste dat ik voor de dag wat heb verdiend”, aldus de ondernemer.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: