“Bewegen kan overal, maar alleen is er een gemis”

“Hoe meer de maatregelen versoepeld worden, hoe meer mensen je ziet zonder een mond- en neusbedeking. Is het niet de bedoeling dat de regels toch in acht genomen moeten worden”, vraagt oma Chanella van 62 jaar zich af. De burger gaf aan dat het voor haar leeftijdsgenoten iets makkelijker is geworden wat het bewegen betreft. “Het bewegen kan overal gedaan worden, maar alleen is er een gemis van de bijeenkomsten en leuke activiteiten. Als je niet in een vereniging bent ingeschreven, ga je het met je eigen kring toch leuk maken”, benadrukt oma Chanella. “Maar wat ik over straat zie, stoot ons juist af.” Een andere burger gaf aan dat het voor hem toch makkelijker gaat. Hij woont in met zijn dochter en die zorgt goed voor hem. “Mijn dochter houdt mij dagelijks bezig. Naast activiteiten proberen wij in het weekend ook leuke dingen of uitstapjes te maken. Wat kan iemand van mijn leeftijd nog meer vragen”, zegt de burger. Er zijn vele anderen die het moeilijk hebben en ondanks hoge leeftijd nog moeten werken.

“Het is heel moeilijk, vooral nu, maar anders kan het niet”, zegt een burger van 73 jaar. “Ik ben er alleen en moet dagelijks werken om het te overleven en om ook mijn vaste lasten te betalen. Ik heb er uiteindelijk geen moeite mee, want het houdt mij dagelijks bezig, maar ik zit toch met angst”, benadrukt de burger. De burger gaf aan dat hij dagelijks op straat is om naar het werk te gaan met een angst van dat hij met het coronavirus besmet kan worden. “Ondanks ik uiterst voorzichtig ben, is het toch mogelijk dat je besmet kan raken. De laatste weken heb ik, na afstemming met mijn werkgever, besloten halve dagen te werken. De werkgever begrijpt mijn situatie. Ik heb al 35 jaar voor hem gewerkt en hij vindt het toch goed dat ik nog voor hem wil werken. Ik hoop dat het iets makkelijker wordt voor ouderen als mij. Uiteindelijk zijn er ook anderen die het proberen om te overleven, net ik. Ik hoop ook dat men de maatregelen blijft volgen, ondanks de versoepeling”, zegt de burger.  

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: