Ruzie tussen buren over verniel- en vraatzuchtige koeien ontaardt in kap- en schietpartij

Man (35) loopt kap- en schotwond op

De 35-jarige M.K. heeft afgelopen maandag een kap- en schotwond opgelopen nabij een voetbalveld aan de Tout Luit Fautweg, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag. De man werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Onderzoek door agenten van bureau de Nieuwe Grond wees uit, dat het om een wraakactie ging van de broers S.G. en R.G., omdat het slachtoffer een truck van het tweetal, dat woonachtig is aan de Bergibitaweg, in de vooravond van vrijdag 4 december in brand had gestoken.

M.K., die met een schotwond aan zijn linker elleboog en een kapverwonding aan zijn hoofd, door agenten werd aangetroffen, verklaarde dat hij landbouwer is en de gebroeders G. aan veeteelt doen. Verder verklaarde hij, dat de koeien van de twee broers enkele dagen geleden zijn landbouw aanplanten hadden vertrapt en gevreten.

Hierdoor ontstond er een ruzie, waarbij de twee broers M.K. hadden beloofd te vergoeden voor de geleden schade. 

Toen 4 december echter bleek, dat de broers zich niet aan hun woord hadden gehouden, stak de landbouwer een truck van het duo in brand. De machinekamer en de cabine van het voertuig zijn afgebrand.

De gebroeders G. zagen K. op 7 december in de straat waar zij woonachtig zijn. Beide broers gingen ertoe over om M.K. te kappen met scherpe voorwerpen en op hem met een jachtgeweer te schieten.

S.G., één van de broers, werd ter plaatse aangehouden en afgevoerd naar het politiebureau. De andere broer R.G. is voortvluchtig. 

Ter plaatse werden twee scherpe voorwerpen aangetroffen en inbeslaggenomen. Het wapen waarmee er geschoten is op M.K. is nog niet gevonden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: