Burgers vrezen voor covid-19 virus

Ondanks de cijfers van covid-19 gevallen de afgelopen periode stabiel zijn, vrezen burgers voor het virus. Tijdens een gesprek met de krant geeft een burger aan dat zij wel haar zaken zelf in orde maakt over straat, maar afstand houdt van plekken die propvol zitten met mensen of meer dan 5 mensen hebben. De burger heeft zelf geen ervoer en maakt dagelijks gebruik van een vaste taxichauffeur. “Het is wel duurder, maar ik durf niet in een bus te gaan. In een bus kan iemand naast je komen zitten van wie je niet weet als hij of zij ziek is of het virus heeft. Dus die extra centjes geef ik liever uit, dan mijn gezondheid in gevaar brengen. Het is misschien dramatisch, maar je bent liever extra voorzichtig”, zegt de burger. “Ik probeerde mijn vrees te overwinnen en een bus in te stappen. Ik gaf de buschauffeur aan dat niemand naast mij mag zitten en dat ik wel voor twee zal betalen, maar goed bekeken is het ook een verlies voor de buschauffeur. Ik ga dan vanaf een bepaalde afstand een plek bezet houden en maar SRD 5 uitgeven, waarbij de buschauffeur zelfs een SRD 20 uit kon halen, dus dacht erna om liever met mijn vast taxi te reizen”, aldus de burger.

De burger gaf verder aan dat zij zelf nog gevallen heeft meegemaakt, waarbij men de maatregelen vertikt op te volgen. De burger gaf aan dat burgers, die bij de winkels in haar buurt boodschappen doen, toch geen mond- en neusbedekking willen gebruiken. “Ik stond er toevallig in de winkel en zag dat een andere klant vertikte een mond- en neusbedekking op te doen. De klant stond met een sigaret in zijn hand en gaf aan dat hij geen mond- en neusbedekking gaat aandoen, omdat hij iets snel gaat nemen en ervoor gaat betalen. Ik vond het wel erg, ondanks de winkelier hem erop wees. Het maakt niet uit waar je bent, het volgen van de covid-19 maatregelen is zeer van belang”, zegt de burger.

“Vaak hoor je is snel gedaan of ik neem snel wat, maar je raakt ook zo snel besmet en zit een lang tijde dan ziek. Dit zijn de redenen waarom ik niet in ruimtes ga met meer dan 5 zelf 3 mensen. Zolang ik niet merk dat eenieder als ik het serieus neemt, ga ik geen kansen nemen”, benadrukt de burger. Ook een andere burger, die dagelijks gebruikmaakt van een taxi, gaf aan dat hij veel duurder uitkomt, maar dat hij liever voor zijn veiligheid kiest. “Een taxi pakken doe ik niet altijd, want dat is uiteindelijk ook een dure grap.  Ik loop ook vaak genoeg van het werk naar huis. Het is wel een afstand, maar dan ben ik zeker dat ik mezelf heb beschermd voor de dag.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: