Winkelierster (44) in haar winkel doodgereden door auto

De 44-jarige winkelierster Qiandi Chen, gehuwd Lin, is afgelopen zaterdag overleden, nadat een auto tegen het winkelpand was gereden de hoek van de Zwartenhovenbrug- en de Commissarisstraat in Paramaribo, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdag.

De auto was betrokken bij een aanrijding met een ander voertuig. De winkelierster, die nabij de ingang stond om haar koelkast aan te vullen, werd aangereden en raakte daarbij bekneld tussen de koelkast en de auto. Bij aankomst van een ambulance bleek de vrouw al te zijn overleden. 

Nader onderzoek wees uit, dat B. in een bestelbusje over de Zwartenhovenbrugstraat reed, komende vanuit de richting Molenpad  en gaande naar de Dr. Sophie Redmondstraat, terwijl G. in auto vanuit de Commissarisstraat kwam en reed in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Zij verleende geen voorrang aan het verkeer op de Zwartenhovenbrugstraat met als gevolg de aanrijding.

Door de klap belandde het voertuig van B. tegen het winkelpand. Beide bestuurders, die in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerden niet onder invloed van alcohol.  Het rijbewijs van G. is hangende het onderzoek ingevorderd. Zij is voorgeleid aan de Hulpofficier van Justitie en het dossier in deze zaak wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het lichaam van de winkelierster is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. De verkeersunit van regio Paramaribo is belast met deze aanrijding.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: