Uniform bestuur in het stadsdistrict

“Iedereen streeft naar eenheid, maar Paramaribo/Suriname is tot op het bot verdeeld”, schijnt het algemeen gevoel te zijn op Markt-Zuid. “Niet alleen in politiek op zicht, ok het stadsbestuur is versnipperd. Ik weet niet waarom Paramaribo door twee districtscommissarissen bestuurd moet worden. Coalitieregeringen hebben er een gewoonte van gemaakt om de districtscommissariaten onder politieke partijen te verdelen. Die naar partijinzicht het aan hun toebedeeld bestuur gebied leiden. Hierdoor is er geen uniform districtsbestuur en is daarbovenop het stadsdistrict in tweeën gesplitst. De hoofdstad zou er beter aan toe zijn als deze verdeeldheid opgeheven wordt.”

De regering bepaalt

Deze opvatting werd voorgehouden aan districtscommissaris Vidjai Ricardo Bhola van Paramaribo Noordoost, die aangaf dat zijn collega Fulgence Javinde het beheer voert over Paramaribo Zuidwest. “Er is eenheid in beleid. Er is sprake van decentralisatie, maar het districtsbestuur is een administratief onderdeel gebleven van de regering. Districtscommissarissen zijn werkarmen van de centrale overheid. De regering bepaalt het beleid, dat wordt uitgevoerd. Javinde en ik handelen niet anders. Er vindt overleg met elkaar en andere districtscommissarissen plaats. De districts- en resortraden zijn ook betrokken bij het beheren en besturen van de districten. Er vindt coördinatie plaats. Uiteraard heeft elk mens zijn of haar persoonlijkheid, kennis en inzichten die het werk tinten.”

HD

error: Kopiëren mag niet!