Politie start onderzoek naar intimiderende uitspraken Bouterse

President: “De uitspraken zijn gericht tegen de rechtstaat en de natie”

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday heeft de politie opdracht gegeven om de uitspraken, die gedaan zijn door NDP-voorzitter Desi Bouterse op 30 november in Ocer, te onderzoeken. President Chandrikapersad Santokhi zei dinsdag bij de herdenking van de 8 decembermoorden bij de traditionele bloemenhulde in Fort Zeelandia dat hij maandag een brief daarover van Baidjnath Panday heeft ontvangen. De president en zijn echtgenote hebben ook een krans gelegd bij Bastion Veere. “De uitspraken zijn niet gericht tegen een persoon, maar tegen de rechtstaat en de natie”, benadrukt het staatshoofd. Bouterse zei dat kapitalistische systemen alleen met wapens weggehaald kunnen worden. Hij doelde daarbij op de huidige Surinaamse regering. Deze uitspraken van Bouterse zijn door velen met verontwaardiging aangehoord. Aan de pg heeft Santokhi daarom gevraagd om te beoordelen of de gedane uitspraken strafwaardig zijn en op basis van zijn eigen beoordeling stappen te ondernemen.

FR

error: Kopiëren mag niet!