Meerderheid wil verwijdering artikel 140 uit grondwet

Volgens een door de partij DA’91 gehouden onderzoek onder 48 respondenten via social media naar de opvatting of artikel 140 in de grondwet moet blijven, wil de overgrote meerderheid (75 procent) daarvan af. Dit artikel gaat over het eerste in staat van beschuldiging stellen van (voormalige) ambtsdragers voordat ze door de strafrechter worden vervolgd voor handelingen gepleegd in hun ambt. Deze groep is voorstander van verwijdering van het artikel uit de grondwet, terwijl 16.67 procent deze wet juist wil handhaven.  8.33 procent heeft een andere opvatting ten aanzien van dit onderwerp.

“DA’91 heeft vaker aangegeven dat wij in het kader van onder meer gelijkheid voor de wet ook voorstander zijn van verwijdering van artikel 140, zoals die daar nu staat, uit de grondwet”, laat de voorzitter van DA’91, Angelic Del Castilho weten.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: