Jo-Ann Monsels gereed voor boek launch

De Surinaamse schrijfster Jo-Ann Monsels zal vrijdag haar boek launch te Multi Functionele Zaal Coronie houden. Jo-Ann geeft de volgende informatie over haar kinderboek in gesprek met Dagblad Suriname. Het kinderboek genaamd “Opa, wat is kokos?” is een manier waarop de schrijfster een deel van de leefwereld van Coronie beschrijft voor kinderen. Tijdens eerdere bezoeken aan Coronie voor wetenschappelijk onderzoek heeft de schrijfster veel gesprekken gevoerd met ouderen, kokostelers en leerlingen. De schrijfster beoogt nu met herkenbare verhalen bij te dragen aan het leesplezier van het Surinaamse kind. 

Met inachtneming van de covid-19 maatregelen staat in de planning om een leuke boek launch te hebben met genodigde leerlingen. Om het boek toegankelijker te maken voor meerdere kinderen in het kokosdistrict, worden de bibliotheken van de vier basisscholen in Coronie elk van een exemplaar voorzien. Jo-Ann geeft ook mee dat ze gedurende het heel traject is begeleid door Robby Parabirsing. Ruben Cabenda was verantwoordelijk voor de illustraties. Haar doelstelling met het kinderboek is lezen stimuleren. Tot slot bedankt de schrijfster de Surinaamse samenleving van harte voor de vele warme reacties en vele reserveringen van het kinderboek.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: