President Santokhi vraagt pg onderzoek in te stellen naar gewraakte uitspraken Bouterse

President Chandrikapersad Santokhi heeft in een schrijven procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gevraagd een onderzoek in te stellen naar de gewraakte uitspraken van NDP-leider Desi Bouterse tijdens een bijeenkomst in NDP-centrum Ocer.  Baidjnath Panday heeft inmiddels de politie verzocht een onderzoek in te stellen naar de uitspraken.

Tijdens de partijbijeenkomst op 30 november zei Bouterse onder andere, dat men bezig is het volk vijftig jaar terug te werpen en dat er toen wapens aan te pas zijn gekomen. Hij insinueerde daarbij tevens, dat er een taak is weggelegd voor de jongeren.

‘Als u daadwerkelijk inhoud wilt geven aan Suriname is van de Surinamers, dan zullen wij in de bres moeten springen. Ik weet dat vele mensen ons niet begrijpen, maar laten wij elkaar beginnen te begrijpen dat er een historische taak is weggelegd om vanuit deze eenheid dit niet zo door te laten gaan’, sprak Bouterse.

Zijn insinuerende opmerkingen hebben veel stof doen laten opwaaien in de samenleving. Diverse mensen vroegen zich meteen af of de gedane uitspraken niet strafbaar zijn. Nu volgt dus een justitieel onderzoek naar de uitlatingen van de voorzitter van de NDP.

error: Kopiëren mag niet!