CLO Collectief verwacht nakoming financiële afspraken in 2021

“60% tot 70% van bureau-ambtenaren verdient tussen SRD 2.000 en SRD 3.000 bruto”

Het CLO Collectief verwacht in het komend jaar dat de regering de afspraken die gemaakt zijn met hen, nakomt. Glenn Swamipersad van het CLO Collectief zegt aan Dagblad Suriname dat 60% tot 70% van alle bureau-ambtenaren tussen de SRD 2.000 en SRD 3.000 bruto verdient. Dat is wat hij noemt een compleet  achterhaald salaris met de enorme kosten voor levensonderhoud die daartegenover staan. Swamipersad brengt in herinnering dat de ambtenaren nog aanspraak maken op de loonsverhoging van 50%, die hooguit in januari van de grond moet komen. “De regering heeft ons gevraagd om even geduld te houden. Dat hebben we gedaan vanaf juni tot december. We gaan ervan uit dat die 50% in januari wel komt, want het is niet te doen met de salarissen die we nu ontvangen.”

Swamipersad geeft aan dat er met de vorige regering jarenlang onderhandeld is over de looncorrectie bij de bestuursambtenaren, welke op de valreep goedgekeurd is. Voor de districtscommissarissen (dc’s) was er eveneens een concept missive voor een looncorrectie klaargezet. Hiermee zou de dc qua bezoldiging gelijkgesteld worden met een departementsdirecteur. Met de wisseling van de wacht in het politiek machtscentrum heeft dat geen voortgang gevonden. Het CLO Collectief heeft overigens 2 tot 3 keren onderhandeld met de regering voor continuering van de twk. Die twk is 17 maanden uitbetaald, maar ook dat is on hold gezet. Het CLO Collectief kijkt dus in 2021 uit naar de uitvoering van de financiële afspraken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: